2013-01-21 12:15:16• hírek • Szatmár.ro

Folyamatosan bővülő, egész hétre szóló programajánló

Unatkozol? Nézd meg folyamatosan bővülő heti programajánlónkat.


A Harag György Társulat januári műsorterve:


22-én, kedden 18 órakor - „...nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak..." - Dsida Jenő pódiumest - Ács Alajos Stúdió

27-én, vasárnap 19 órakor - A szabin nők elrablása - bérletszünet

A Grand Mall Cinema újdonságai:


Erőnek erejével (The Last Stand) - Ray egy csendes határ menti városka, Summerton Junction seriffje. Egy nap riasztást kap, hogy megszökött az FBI-tól egy veszélyes mexikói drogbáró, és sportkocsijával, egy rakás fegyveressel és túszával a határ felé száguld. Ray-re hárul a feladat, hogy megállítsa, ám a csapata csupa zöldfülűből áll. Vajon sikerül ennek ellenére is megállítani a drogbáró ámokfutását?



A nyomorultak (Les Miséralbes)
- A film a XIX. század Franciaországát tárja elénk. Jean Valjean sok évi raboskodást követően sem élheti nyugodt életét, hiszen Javert felügyelő eltökélt szándéka, hogy őt örökre börtönbe zárja. Valjean, egy munkásnő lányát, Cosette-t védelmébe veszi és elhatározza, hogy minden veszélytől megvédi.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

Filharmónia:


A Düsseldorfi Zeneiskola közreműködésével szimfonikus koncertre kerül sor január 24-én, csütörtök este 18.30 órától a "Dinu Lipatti" Filharmóniában. Vezényel Rudiger Bohn karmester, az est szólistája pedig Mathilda Kochan szoprán lesz. Műsoron: Mendelssohn "Hebridák" című nyitánya, Mahler "Egy vándorlegény dalai" című műve és Dvorák VII. szimfóniája.

Kiállítás:


Olar Iulia festőművésznő alkotásaiból nyílt kiállítás a Szatmári Megyei Tanács képzőművészeti galériájába. A Szatmári Művészek Egyesülete minden érdeklődőt szeretettel vár az eseményre.

December 20-án Gergely Csaba, Tillinger István és Dan Geroge festőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban.

Pizsiparti a Züm Züm Játszóházban:


A Züm Züm Játszóház január 25-én, pénteken pizsamapartit szervez! Amennyiben Te is részt szeretnél venni a partin, figyelj arra, hogy ne maradjon otthon a pizsamád és a kedvenc kispárnád! A szervezők ezúttal újabb szórakoztató játékokkal és meglepetésekkel várnak. 16.30 órától az 5-6 éves korig, 19.00 órától pedig a 6 éves kor fölötti gyerekek vehetnek részt a bulin.

A részvételi díj 20 lej, a testvérek kedvezményben részesülnek. A helyek száma korlátozott, ezért a szervezők kérik az érdeklődő szülőket, foglaljanak időben helyet a 0745-986-896, illetve a 0756-283-641-es telefonszámokon.


Hit és Gyógyítás:



Január 25-től folytatódik a Hit és Gyógyítás, Szatmárnémeti kedvelt népnevelő előadássorozata, melynek alkalomról alkalomra a Szatmár-Németi Egyházközség Gyülekezeti Terme ad otthon. A részletekért kattints ide!


A Magyar Kultúra Hete Szatmárnémetiben


Január 21, hétfő, 11 óra Kölcsey Ferenc Főgimnázium - In memoriam Petőfi Sándor. Fellépnek: Méhes Kati, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, Dódi és a diákok.

Január 22, kedd, 18 óra
Ács Alajos Stúdió - Nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak

Január 23, szerda, 11 óra
Északi Színház nagyterme - Nyitott színház - díjnyertes diákszínjátszók seregszemléje (Balcescu-Petőfi Általános Iskola Szatmárnémeti, Nyírbátor, Szilágycseh)

Január 23, 17 óra Kálvineum - A magány szikláján - Gellért Sándor emlékezete. Közreműködnek: Nagy Csongor Zsolt, Rappert Vencz Gábor, Tóth-Páll Miklós. Énekel: Méhes Kati

Január 24, csütörtök, 11 óra
Északi Színház nagyterme - Csillagszél - Kovács András Ferenc megzenésített verse. Közreműködik: Cserei Csaba, Nagy Csongor-Zsolt, Péter Attila Zsolt, Rappert-Vencz Gábor.

Január 25, péntek, 12 óra
RMDSZ-székház: Versolvasó maraton

Január 25, péntek, 18 óra Ács Alajos Stúdió - Ady Endre ünnepélye - Vendég: Egger Géza színművész

Január 26, szombat 13 óra
RMDSZ-székház: Fodor István emlékdíj átadása

Január 26, szombat 19 óra Dinu Lipatti Filharmónia: a Misztrál együttes koncertje

Január 26-27, szombat-vasárnap, 10 órától
- Kölcsey Ferenc Főgimnázium - Dinu Lipatti Filharmónia - Szavalóverseny

Buli


Január 26-án, szombat este újra fergeteges bulival várja a szatmári fiatalokat a Kaméleon Klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: